keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Vihreä kasvispannari


Mieleni tekisi melkein nimetä tämä pannukakku "kasvisprässiksi": niin vekkulilla tavalla uunista putkahtanut lopputulos muistutti puutarhurisiskoni muinoin koulutyönään keräämiä näytteitä kesäniityn väriloistosta, jotka littaantuivat painon alla kaksiulotteisen hauraaksi kokoelmaksi löydetyistä ja tunnistetuista lajeista. Tämä prässi oli tosin yksipuolisen vihreä, mutta herkullinen paitsi ulkonäöltään myös maultaan!

Vihreä kasvispannari

2 munaa
8 dl maitoa
2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
50 g rasvaa
1 dl pakastenokkosta/-pinaattia sulatettuna
1 pienehkö kesäkurpitsa
300 g parsakaalia
1 ruukku tuoretta korianteria
1 dl juustoraastetta

Päälle ripaus parmesan-juustoa

Riko kulhossa kananmunien rakenne, vispaa joukkoon puolet maidosta ja kaikki jauhot, suola sekä puristettu valkosipulinkynsi. Lisää loppu maito ja sulatettu pakastenokkossose. Jos käytät pinaattia, lisää lehdet vasta pannaritaikina pinnalle. Lisää lopuksi juustoraaste ja puolet sulatetusta rasvasta. Voitele loppurasvalla leivinpaperoitu korkeareunainen uunipelti ja kippaa taikina vuokaan.
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi - itse käytin juustohöylää. Pieni parsakaali pikkuruisiksi kukinnoiksi ja pehmennä keittämällä pienessä kasarissa muutama minuutti. Huuhtele ja pätki korianteri. Ripottele kasvikset taikinan pinnalle ja paista 225 asteessa puolisen tuntia. Murustele pinnalle parmesania ja leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

1 kommentti:

  1. Kesän värinen sapuska :) tässäpä jotain sinulle, oleppa hyvä: http://gingerjamms.blogspot.com/2011/04/what-gorgeous-blogger.html

    VastaaPoista