maanantai 18. huhtikuuta 2011

Umpivihreä kesäkeitto


Ruuanlaitto ei kai saisi olla poliittista. No, tänään se on. Siinä määrin poissa tolaltani olen yhä eilisen vaali-illan huipentumasta ja äärioikeistolaisuuden vyörystä Arkadianmäelle. Jos mietittäisiin poliittista kenttää ruuanlaiton kautta, mitä ruoka-ainetta murskajytkyn kokeneet perussuomalaiset mahtaisivat edustaa? Jos saan olla hiukan karkea ja yleistää, liittäisin melko kivutta persuplakaatin kylkeen muhkean, punertavan grillimakkaran. Olkoon tämä seuraava ruokaohje siis vastavoima persuille ja samalla kunnianosoitukseni sinne toiselle laidalle. Minun mahdollinen matkani barrikadeille alkoi tästä kattilallisesta. ;)

Joten, arvon naiset ja herrat, jättikattilallinen umpivihreää kesäkeittoa höystettynä yhdellä sun toisella kasvimaan kakaralla ja kruunattuna kevätsipulisulatejuustolla, olkaa hyvä!

1 kukkakaali
3 pienehköä porkkanaa
1 puolikas lanttu
½ kokonainen lehtiselleri
1 kesäkurpitsa
1 ps pakastepinaattia
1 ps pakasteherneitä
8 dl vettä
10 maustepippuria
4 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
150 g kevätsipulisulatejuustoa
1½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 ruukku persiljaa hienonnettuna


Huuhtele kasvikset; pieni kukkakaali, kuori ja viipaloi porkkanat ja kuutioi lanttu. Mittaa kattilaan vesi, lisää maustepippurit ja vihannekset pataan porisemaan n. 5 minuutiksi. Huuhtele sillä välin huolella sellerinvarret ja pieni ne viipaleiksi. Pese ja lohko myös kesäkurpitsa ja lisää kattilaan yhdessä pinaatin ja herneiden kanssa. Kypsennä virkeällä porinalla vartin verran. Vispaa maidon joukkoon vehnäjauhot ja kaada ohuena norona kattilaan. Lisää myös sulatejuusto nokareina ja anna hautua vielä muutama minuutti, jotta kaikki vihannekset ovat kypsiä. Viimeistele liemi sokerilla, hitusella suolaa ja silputulla persiljalla. Tarjoile hyvän raejuuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti