tiistai 26. huhtikuuta 2011

Feta-pinaattipiiras


Pitkän ja intensiivisen ystäväillanvieton lomaan päätin tehdä takuuvarman kasvisklassikon, välimerellisen fetapiiraan. Tämän ohjeen jippo on pohjaan leivottu porkkanasose, joka Pirkan ruokalehden ohjeessa on tietysti brändin omaa, valmiissa putkiloissa myytävää sosetta. Koska köyhäilen kokkailuissani aina kun mahdollista ja porkkanasoseen keittäminen on melkoisen vaivatonta, porisutin ja survoin pohjaa varten kolme porkkanaa ihan itse valmissoseen sijaan. Me kolme linjojamme kyttävää naista saimme piirakan kuin varkain hupenemaan neljäsosaan illan kuluessa, joten väittäisin tällä suolaisella olevan taatun suosion tilanteessa kuin tilanteessa! ;)

Porkkanainen feta-pinaattipiiras

Pohja
3 porkkanaa
50 g margariinia
2 ½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
Ennen juustokuorrutusta.
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte
1 ps pakastepinaattia
1 tetra fetaa
½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
1 isohko punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 tl oreganoa


Pinnalle
3 isoa tomaattia
1½-2 dl juustoraastetta

Aloita kuorimalla ja paloittelemalla krouvin kokoisiksi paloiksi porkkanat. Kiehuta porkkanoita pienessä kasarissa vartin verran, kunnes palat ovat läpikotaisin pehmeitä. Kaada vesi kattilasta kulhoon ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Ohenna sosetta keitinvedellä sen verran, että saat vauvanruuan paksuista sosetta.

Jatka täytteestä. Sulata pinaatti, kuutioi feta hyvin pieneksi ja sekoita nämä kaksi samaan kulhoon. Lisää joukkoon aurinkokuivatun tomaatin kuutiot, pieneksi hakkelukseksi pilkottu sipuli ja puristetut valkosipulinkynnet. Lisää vielä muna ja yrtit ja sekoita varoen tasaiseksi, jottei feta mössöydy ihan totaalisesti.

Tee lopuksi pohja sekoittamalla ensin erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään. Lisää porkkanasoseen joukkoon jauhoseos ja sulatettu margariini huolellisesti sekoittaen. Kippaa taikina voideltuun piirasvuokaan. Taikinasta tulee melko löysää, joten helpottaakseen sen levittämistä vuuan pohjalle ja reunoille kannattaa kostuttaa käsiä vedellä! Levitä pohjan päälle täyte ja tasoita. Viipaloi vielä tomaatit, asettele ne piiraan päälle ja ripottele pinnalle tasaisesti juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti