Leivonnalle sielunsa myynyt fennomaani-etnologi-lapsenkenkäope vapautui vastikään lihansyönnin ikeestä ja väsää nyt lapsenomaisella uteliaisuudella vihreää purtavaa erityisesti lähi- ja sesonkiaineksista. Armottomalle hedonistille vegetarismi ei kuitenkaan missään nimessä edusta puunmakuista orrenpurentaa, vaan pääperiaatteena on budjettirajoituksista huolimatta kerman kuoriminen pinnalta.
maanantai 18. huhtikuuta 2011
Kuningattaren ruudut
Oli jälleen se aika keväästä, jolloin uuttera ainejärjestönuori - tai tässä tapauksessa järjestönaavaparta - sai tilaisuuden ja velvollisuuden kantaa kortensa kekoon jauhopeukaloimalla myyjäisiin mahdollisimman läskin ja mehevän näköisen leivonnaisen. Niin, on lähes tutkitusti todistettu tosiasia, että mitä muhkeamman ja kalorikyllästetymmän näköinen on tekele, sitä takuuvarmemmin se kokonaisuudessaan häviää myyjäistiskistä puoleenpäivään mennessä nälkäisten opiskelijoiden ja professorien vatsoihin. Tämänkertaisen pellileivokseni valuvan lötkö päällinen takasi suosion. ;)
Löysin alkuperäisreseptin mainiosta Lunni leipoo-blogista. Pakastimestani kaivautui esiin ainoastaan yksi pieni rasiallinen kotipuutarhan vadelmia, joten jatkoin marjakimaraa viime syksynä poimimillani mustikoilla. Pohjan isoa leivinjauhemäärää ei kannata kummastella yhtä kulmien kurtistusta pidempään, sillä näin pohjasta tulee ilmava ja kuohkea. Sinistä ja punaista, tällä ohjeella syntyy siis kuningatarversio!
Kuningattaren ruudut (n. 30 palaa)
Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
200 g voita
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
4 dl maitoa
150 g (1-2 dl) pakastevadelmia
150 g (1-2 dl) pakastemustikoita
Kuorrutus:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g pehmeää voita
Pinnalle:
kookoshiutaleita
Vaahdota munat ja sokeri huolella kuohkeaksi - vaahto on sopivaa, kun tippa pysyy sormenpäässäsi valumatta. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe, siivilöi kuivat aineet varoen vuorotellen jäähtyneen voisulan kanssa. Kippaa lopuksi taikinaan maito kevyesti sekoitellen.
Vuoraa syvä uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Ripottele pinnalle jäiset marjat ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna valmiin pohjan jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä.
Valmista päällinen sekoittamalla kaikki ainekset keskenään - saadaksesi kuohkean lopputuloksen kannattaa käyttää apuna sähkövatkainta. Kun kuorrutus on tasaista rakenteeltaan, levitä se pohjan päälle. Ripsottele pinnalle kevyelti kookoshiutaleita; voit käyttää myös strösseleitä tai vaikka valkosuklaaraastetta. Kun päällinen on inasen viileässä jähmettynyt, leikkaa paloiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti