perjantai 26. marraskuuta 2010

Fetapiiras paahdetuilla paprikoilla


Ystävättäreni istuutui glögikupposen ääreen kanssani ruotimaan meitä ja muita ja maailmaa, ja halusin leipoa iltaa varten jotakin suolaista makean juoman vastapainoksi. Suolainen, mutta raikas piirakka tuntui parhaalta vaihtoehdolta ja lumoonnuin välittömästi Lettupannun mainiosta paprikapiirakasta, jossa paprikoille ja sipuleille annetaan lyhyt lämpöhoito uunissa ennen piirakkaan päätymistä. Uuni paitsi pehmensi kasvikset myös toi tavallista paremmin esille niiden makeahkon ja pehmeän maun. Glögin vastapariksi halusin piirakkaan lisää rehtiä suolaisuutta, joten nopean tuumimisen jälkeen koppasin kaupassa koriini tetran fetaa. Korvasin myös osan maidosta ruokakermalla, ja pohjasta taas tuli tulipunainen tomaattipyreen vuoksi. Pohjataikinan kokoamisjärjestystä muovasin vielä inasen sovinnaisemmaksi. ;) Hauska resepti, kokeilkaahan!

Pohja:
50 g margariinia
1/3 dl vettä
1 kananmuna
1 dl tomaattipyrettä
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl leseitä


Päälle:
3 paprikaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
200 g fetaa/salaattijuustoa
1 dl ruokakermaa
½ dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl ranskalaisia yrttejä
mustapippuria
suolaa

 Napsaise aluksi uuni 200 asteeseen. Huuhtele, puhdista siemenistä ja puolita paprikat sekä kuori ja viipaloi sipulit. Asettele leivinpaperoidulle uunipellille paprikat leikkuupinta ylöspäin sekä kuorimattomat valkosipulit ja sipuliviipaleet lappeelleen. Sivele hitunen öljyä kasvisten pintaan ja tyrkkää pelti uuniin 20 minuutiksi.

Kun kasvikset paahtuvat uunissa ehdit mainiosti valmistaa pohjataikinan. Sulata margariini ja kumoa se kulhoon veden, munan ja tomaattipyreen kanssa. Vatkaa tasaiseksi. Mittaile kuivat aineet toiseen kulhoon ja sekoita keskenään, lisää sitten "märkiin aineksiin" ja sekoita nopeasti suunnilleen tasaiseksi. Painele pohjataikina kevyesti öljyttyyn piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa viisi minuuttia.

Kun kasvikset ovat kärvistelleet vaaditut parikymmentä minuuttia uunissa, anna niiden hiukan jäähtyä ja pilko sitten paprikat ja sipuliviipaleet pienemmiksi. Kuori paahtunut valkosipuli ja muserra kulhon pohjalla. Kippaa kulhoon myös maito, kerma, munat ja mausteet ja vispaa sekaisin. Asettele esipaistetun pohjan päälle ensin sipulit, sitten paprikat ja fetajuusto ja kaada lopulta tasaisesti komeuden päälle nesteseos. Kypsennä piirasta vielä uunissa 20-30 minuuttia, kunnes piiras on täysin hyytynyt ja kasvikset pinnalla ovat saaneet väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti