tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kikherne-tofupihvit


Viimeistään tämän ohjeen myötä tunnustaudun fundamentaaliseksi Chocochili-faniksi: askarrellessani varsinkin lounasreseptien, eli rehdin kotiruuan parissa ajaudun usein valitsemaan jonkin kyseisen blogistin ohjeista. Koska kaikki ohjeet ovat vegaanisia, tulee minunkin helpommin syötyä ohjeita soveltamalla ainakin lähes puhtaasti kasvikunnan tuotteista syntyvää ruokaa. Chocochilin reseptit ovat lisäksi simppeleitä koostuen usein melko lyhyestä raaka-ainekavalkadista. Tärkeimpänä pidän luonnollisesti kuitenkin sitä, että maut ovat ohjeissa todella kohdillaan, eivätkä vain sinne päin: blogisti vaikuttaa hioneen huolellisesti reseptejään. Kiitos tästäkin mainiosta kasvispihvireseptistä kuuluu siis hänelle.

Muokkasin jälleen hiukan reseptiä tutkailtuani jääkaappiani: edellisen postauksen piirakasta jäi puolikas tölkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja, joten ne joutivat tähän taikinaan pois kylmiöstä pyörimästä. Ratkaisu osoittautui hyväksi, sillä tomaatit solahtivat pihvien makumaailmaan kuin Ainot mummon jalkoihin. Tölkkiviidakostani löytyi myös purkinpohjallinen punaista currykastiketta: lisäsin sitä ohjeeseen pari teelusikallista. Kastikkeeksi tein pihveille sinappisen kermaviilikastikkeen, jota varten pääsin viimein korkkaamaan Hulluilta päiviltä hamstraamani Dijon-sinapin. Surkuhupaisasti suhdettani sinappeihin kuvastaa se, että kauhoin sinappia purkilliseen kermaviiliä kaksi ruokalusikallista ja pohdin yhä lisäystä, sillä kastikkeen väri oli mielestäni kovin vaalea. Kotoisen ex. Turun nyk. Auran sinapin nimeen vannoneena fiinin ranskalaisen sinapin koostumus oli minulle suoranainen mysteeri ja tämä kostautui kirpeästi. En muista aiemmin onnistuneeni valmistamaan yhtä suutapolttavaa, mutta silti hienon makuista sinappikastiketta. :D

Kikherne-tofupihvit

1 prk kikherneitä
1 tetra maustamatonta, pehmeää tofua
2 pientä sipulia
2 rkl punaista pestoa
2 tl punaista currykastiketta
½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
(vettä)
1 tl paprikajauhetta
½ dl korppujauhoja
½ dl vehnäjauhoja

Valuta ynnä huuhtele kikherneet ja kaada ne kulhoon. Soseuta herneet sauvasekoittimella päällipuolisin hienoksi tahnaksi, johon saa kuitenkin jäädä isojakin sattumia. Murustele tofu joukkoon ja sekoita rehdillä "sorminvaivaustekniikalla" - näin saat kaikkein tasaisimman lopputuloksen. Hienonna sipuli hyvin pieneksi ja lisää yhdessä peston, currykastikkeen, aurinkokuivattujen tomaattien, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon vielä jauhot ja lisää tarvittaessa hiukan vettä tai oliiviöljyä, jos taikina tuntuu kovin tönköltä.

Anna massan seistä ja turvota hetken aikaa ennen paistamista. Koska ohjeessa ei ole kananmunia, on ainakin omalla kohdallani ainainen ongelma pihvien kääntäminen - minäkin päädyin muutaman tuusannuuskaksi murentuneen littuskaisen pihvin jälkeen tekemään pieniä, hiukan paksumpia pihvejä, joita kypsensin rauhassa melko miedolla lämmöllä.

Kermaviilikastike näille syntyy sekoittamalla purkillinen kermaviiliä, 1 rkl (Dijon-)sinappia, 1 tl valkoviinietikkaa, ½ tl suolaa, ½ tl sokeria ja 1 tl kuivattua salviaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti